Beauty

Botox or not to botox?

Botox or not to botox? (written in Dutch & English)


DIOR SKINCARE

Ik gebruik nu 4 weken 2 nieuwe producten uit de lijn Capture van DIOR.

Niets is zaliger om bezig te zijn met mijn verzorging en make-up. Ik had dit al van vroeger wanneer het eigenlijk niet zo nodig was dan nu het geval is.
De grote denkrimpels boven mijn ogen en tussen mijn ogen ergeren mij elke dag meer en meer.

Botox laten prikken is dan erg verleidelijk, zeker wanneer ik de gladde gezichtjes op Instagram zie voorbij komen. Of zijn dat gefilterde gezichtjes? Maar de angst voor spuiten en de vrees om een uitdrukkingsloos gezicht te hebben daarna, heeft mij doen besluiten om op zoek te gaan naar minder pijnlijke oplossingen zowel voor mijn gezicht als mijn portefeuille.

Ik las dat hyaluronzuur ook voorkomt in cosmetica en/of door de apotheek gemaakte huidzalfjes. Hyaluronzuur is een huidherstellend ingrediënt dat geweldig is voor bijna alle huidtypes en doet vooral de ouder wordende huid veel goed. De dosis hyaluronzuur in cosmetica heeft uiteraard niet hetzelfde effect als een injectie met een rimpelopvullend middel, veronderstel ik. Maar ik vind het toch te proberen waard en misschien zijn de resultaten zo goed dat ik het idee van een spuit in de kast kan stoppen.

Ik start mijn zoektocht met een filler van het merk DIOR omdat ik van dit merk reeds andere crèmes heb gesmeerd in het verleden. Steeds met een zekere tevredenheid over de producten. DIOR heeft dan ook stijlvolle verpakkingen waar ik ook niet ongevoelig voor ben.

CAPTURE YOUTH – PLUMP FILLER

Bij aankoop van het serum Plump Filler Capture” kreeg ik een zachtroze make-up-tasje gevuld met de dagcrème “Capture Youth” en nog een miniatuur versie van het serum, cadeau. Ik moet toegeven dat ik altijd zeer blij met dergelijke attenties. DIOR doet dit trouwens bijna altijd voor hun trouwe klanten. Super toch ?

Nu over het serum zelf. De eerste week gebruikte ik het serum PlumpFiller vóór de dagcrème “Capture Youth plus ‘s avonds een extra laag van het serum op de denkrimpels. Ik gebruik nooit nachtcrème en de reden waarom vertel ik nog in een ander artikel. De volgende 3 weken smeerde ik het serum enkel ‘s morgens voor de dagcrème. Elke rimpel kreeg dan een extra dosis met het handige pipetje dat in het potje zit en verdeelde het daarna zachtjes over mijn hele gezicht.

Mijn eerste vaststelling is dat zowel het serum als de crème fris ruiken, wat je al

direct doet glimlachen. Mijn gezicht voelt ook direct erg zacht en gehydrateerd aan. De beloftes dat mijn huid 100% soepeler en voller zou zijn, kan ik niet met een volledige overtuiging beamen.

DAGCRÈME – CAPTURE YOUTH

Of zijn mijn verwachtingen té hoog? DIOR schrijft dat het de tekens van veroudering (lees rimpels) zou “vertragen” en ik had natuurlijk gelezen en vooral gehoopt dat het zou zijn “vervagen” of nog beter “verjagen”.

Conclusie: mijn rimpels zijn al te diep voor mijn gewenst botox-resultaat met deze serum. Al vind ik het duo van de Plump Filler en dagcrème “Capture Youth” een goed duo om je gezicht de nodige voeding te geven met een zacht aanvoelende huid als gevolg. Het zijn producten die geschikt zijn voor elke leeftijd en alle huidtypes.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Deze producten zijn te koop in de betere parfumeriën Sephora.com, Douglas.nl maar ook bij Amazon.com.

Wat zijn uw ervaringen met deze producten ? Welke producten gebruik jij ?


 For 4 weeks now, I’m using two new products from the Capture line of DIOR, called “The Pump Filler Capture Youth” and also the day cream ” Capture Youth“.

Nothing is more excited being busy with my beauty care and make-up. I always had that desire and attraction for make-up, even in a period when it was not really needed. The big “thinking” wrinkels, above my eyes and between my eyes annoy me more and more.

Botox? Thought about it, it’s very tempting, especially when I see the smooth faces on Instagram. Or are they filtered faces? But because of the fear of spraying botox and the fear of an expressionless face, I decided to start looking for a less painful solution for both my face and my wallet.

I read that hyaluronic acids appear in cosmetics sometimes or /and the once made by the pharmacist. Hyaluronic acid is a skin-healing ingredient that is good for all types of skin and especially aged skin. Of course the dose of hyaluronic acid in cosmetics does not have the same effect as a wrinkle-filling injection, I guess. But I thought it is worthwhile to test and maybe the results will be so good, that I do not have to overcome my fears for Botox-injections.

I started with a DIOR product, because I already had used other creams of this famous French brand in the past and with satisfaction. DIOR also comes with a stylish packaging, and honestly, I’m very sensitive to it.

When I bought the serum Plump Filler”, I received as a gift a soft pink make-up bag with a day cream Capture Youth and a miniature version of the serum. I had to admit that I always het exciteer with this stylish gifts. But now the serum itselfs.

The first week I used the serum “PlumpFiller” before the day cream Capture Youth and also at night I used the serum especially on my wrinkles zone. I do not use a night cream, the reason why I will return to that in another article. The next 3 weeks I used the serum only in the morning. I gave each deep wrinkle an extra dose with the pipette that is in the jar and then spread out over the rest of my face.

My first observation is that the cream smells fresh what makes me start to smile, also my face feels soft and moisturized. The promesses that my skin would be 100% smoother and fuller, I cannot fully confirm.

They write that it would “slow down” signs of aging and of course I slightly expected  that I would be “fading” or even better  “disappeared”

Conclusion: my wrinkles are already too deep for my desired result with this filler serum. All in all I think the serum and day cream are both good, nourishes your face well and make it feels soft. Plus they are applicable on all types of skin and ages.

Are you curiosa to try it out ? These products are for sell in the better perfumery

Sephora.com / Amazon.com

What are your experiences with these products? Or what products do you use? Please share it with us.

 

 

 

4 Comments

  • Kate

    I do Botox for beauty, isn’t that possible. I have a problem on my face, the fine lines in my age are still easy because it’s too stressful with my work. I hope to eliminate this fine line using Botox injections. I read several blogs about Botox, they use fillers also for their chin and nose. I want to do it, maybe I should consult first. amstelzijdekliniek.nl

  • Normani K.

    Botox doe ik om de rimpels op mijn gezicht weg te werken. Ik heb heel wat producten zoals anti-aging gebruikt om de rimpels weg te werken, maar het lukte mij niet. Dus ben ik overgestapt naar botox. Botox helpt aardig. De rimpels zijn verminderd.

  • Amara

    Ik kies voor botox van de Hofkliniek, omdat de resultaten sneller te zien zijn dan wanneer je een serum gebruikt. Bij mij is dat het geval tenminste. Wat zijn de prijzen van de serums?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: