Fashion

Learn to love your body as the Italian women

Learn to love your body as the Italian women (written in dutch)


Na een aantal jaren wonen in Italië, is mij al snel opgevallen dat de Italiaanse vrouwen in het algemeen weinig complexen hebben over hun lichaam. Deze vrouwen zijn wel erg begaan met uiterlijk schoon en besteden hier best veel aandacht en geld aan. (lees groot budget voor fashion en beauty)

Wanneer ze uitgaan worden hun vrouwelijke vormen goed in de verf gezet. “Ben je trots op uw decolleté, toon deze dan of heb je mooie benen, show ze dan” Hoge hakken en jurkjes va-va-voom (lees sexy) a la Sophia Loren mogen niet ontbreken in de kledingkast van een Italiaanse donna. Sexy wezen en u goed voelen in uw vel is hier voor vrouwen van alle leeftijden van groot belang!

Het start al bij de keuze van de lingerie. Ik ben vooral verliefd op het Italiaanse merk La Perla. La Perla is voor mij echt het ultimatum van gesofisticeerde vrouwelijkheid. Je koopt een betaalbaardere collectie bij het merk “Intimissimi”. Ze hebben collecties die goed inspelen op de trends en zijn eveneens erg vrouwelijk en sexy.

Bij hun zinneprikkelende jurkjes zijn hoge hakken niet weg te denken. Hoe de Italiaanse vrouwen op hun stiletto’s elegant voortbewegen zelfs op de meeste hobbelige wegen, kan ik alleen maar bewonderen. Hoe erg ik ook oefen, ik blijf nog steeds met mijn hakken tussen de stenen steken. Zou het misschien een aangeboren kwaliteit van de Italiaanse vrouwen zijn? De keuze aan stijlvolle schoenen van hoge kwaliteit is hier in Italië zeer groot.

Bovendien is de streek waar ik woon, Le Marche, bekend voor zijn veel ateliers waar handgemaakte schoenen en handtassen worden gemaakt.  Ook hier heb je de duurdere bekende merken, Tods, Santoni en Loriblu maar ook de minder bekende en minder prijzige merken die zeker niet moeten onderdoen in kwaliteit. Ik ben met mijn maatje 37 erg bevoorrecht gezien de showmodellen hier soms gewoon op de markt aan spotprijsjes te koop zijn of extra kortingen genieten bij de vele outletwinkels hier.

Zelden kom ik hier vrouwen tegen met een stijlloze handtas. Een lederen handgemaakte handtas is eigenlijk een gouden standaard in de Italiaanse kledingkast. Hier geldt net hetzelfde als bij de schoenen. Vele bekende luxemerken van hoge kwaliteit maar ook handgemaakte van minder bekende merken van uitstekende kwaliteit.

Een stijlvolle zonnebril is een onmisbaar attribuut van een Italiaanse diva. De zonnebril wordt zelfs gedragen wanneer de zon niet schijnt! Mijn nummer 1 van de zonnebrillen is “Diva’s dream” van Bulgari. Italiaanse vrouwen dragen ook elke dag juwelen, meerdere armbanden en grote oorbellen.

Schuilt er in jullie ook een Italiaanse diva? Iedereen heeft sterke punten, hoe we ook zijn, we zijn allemaal geweldig! Laat je verleiden en shop zoals een Italiaanse …….. een zomer zonder complexen!!!

Kleedje Michael Kors / Schoenen Paula Cademartori / Tas Matilde Costa / Zonnebril Prada

Kleedje Redvalentino / Schoenen Gianvito Rossi / Oorbellen Taolei

Kleedje Max Mara / Schoenen Federica Stella / Clutch Jill Sander / Zonnebril Bulgari

Bloesje Alberta Ferretti / Handtas Marc Ellis / Broek Maison Margiela / Zonnebril Tods /

Schoenen Mara 100 Attico / Horloge Micheal Kors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: